पपीता = प्राय सभी पपीते फल को जानते है इस फल के दूध में पाचक तत्व होता है ,यह एक भाग २४० गुना मास को गला के नरम कर देता है,दूध में इस को मिलाया जाये तो उस को गाढ़ा करता है , पपीता कमजोर पाचन वालो के उत्तम काम करता ,पेट दर्द ,जब गैस बनती हो ,जब कब्ज होती हो ,खाना हजम नही होता हो ,अम्ल पित्त बनता हो ,पुराना आमाशय शोथ-वर्ण और कैंसर जैसी बीमारियों में सफलता पूर्वक दिया जा सकता है .कलेजा-प्लीय बढ़कर बड़े हो गये तो पपीता देने से आराम आता है ,इसका मूत्र जनन गुण होने से हृदय रोगों को भी लाभकारी पाया जाता है . Papaya papaya fruit to know = nearly all the fruit digestive substances in milk is 240times the mass of a part of the throat and makes it softer, so that the condensed milk to be mixed up in that weakened digestion papaya members Best of the works, abdominal pain, the gas created when there is constipation, food would not digest, bile acids areformed, chronic gastric inflammation - the characters and in diseases like cancer can besuccessfully delivered. heart - splin increased the rest of the papaya is grown, thereproductive properties of the urine is found to be beneficial to heart diseases...
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